Buskørsel

Jeg har med forbløffelse læst om den potentielle ændring af busruten mellem Thorsminde og Holstebro. Denne beslutning kan have alvorlige konsekvenser for børn og unge i området, der vil opleve betydelige udfordringer med transport.

Unge i Thorsminde er ofte afhængige af busruten til Holstebro for at få adgang til uddannelsesinstitutioner, jobmuligheder og sociale aktiviteter. Nedlæggelsen vil ikke kun begrænse deres mobilitet, men også skabe en ulige adgang til uddannelse, sociale aktiviteter og arbejde.

Det er afgørende, at vi prioriterer en bæredygtig og tilgængelig offentlig transport for at støtte vores unges udvikling og integration i samfundet. Jeg opfordrer til, at der bliver taget hensyn til de berørte unges behov og at alternativer overvejes for at sikre en fortsat god forbindelse mellem Thorsminde og Holstebro.

Spar ikke på skolerne

Læserbrev: Når vi diskuterer budgettet for 2025-2028 i Holstebro byråd, synes jeg, det er vigtigt at bruge en simpel historie, der belyser nogle af de foreslåede ændringer.

Forestil dig, at jeg har et system hjemme, hvor mine børn får lommepenge for at hjælpe til med dagligdagens opgaver. De noterer selv deres arbejde i et skema, og hver måned regner vi sammen, hvor meget de har tjent. Men en dag beslutter jeg, at jeg selv vil tage ansvaret for både at sætte krydser og regne pengene ud – for den service trækker jeg 10 kroner fra deres lommepenge. Børnene er ikke glade, men accepterer det modvilligt. Efter lidt tid ændrer jeg igen systemet, så de selv skal sætte krydser og tælle op – men jeg beholder stadig de 10 kroner hver måned, selvom jeg ikke længere laver arbejdet.

Det giver jo ingen mening!

Alligevel er det præcis sådan, som administrationen foreslår at håndtere de administrative opgaver på skoleområdet. Det virker absurd. Men det er en lille del af de besparelser, som ikke giver mening. For skolerne kan selvfølgelig spare flere steder ifølge byrådet.

Der foreslås nemlig besparelser på Specialkompetence Holstebro og AKT-tilbuddene. Der står blandt andet, at skolerne kan vælge at justere klassekvotienten eller ansætte personalegrupper, der har lavere lønomkostninger til at varetage opgaverne. Problemet her er, at det kan ende med at betyde, at disse opgaver bliver varetaget af personale, der ikke har den nødvendige faglige uddannelse eller kompetence til det. Det risikerer at gå ud over kvaliteten af den støtte, som eleverne har behov for. Nogle af de mest sårbare elever.

Vi skal passe på med at gennemføre besparelser, der i sidste ende kan skade vores børn og deres læringsmiljø.